Logo2

Nå er settefisken ute

forsidebilde2

Det settes årlig ut fisk i flere av Lunner Almenning sine vann i samarbeid med Lunner jeger- og fiskeforening. Nå er akkurat årets dugnad gjennomført.

 

Lunner jeger- og fiskeforening i samarbeid med Lunner Almenning kultiverer flere vann for å sikre at det er godt med fisk i vannene både for sportsfiskeren og til familier som ønsker å komme seg ut i naturen.

Bjarne Minde leder av fiskeutvalget i LJFF hadde ansvaret for årets dugnad.

Kan du fortelle litt om hvordan dugnaden foregår?

Fisken kommer fra Lillehammer sportsfiskeres settefiskanlegg og bæres ut av frivillige. Det går ca 150 fisk i sekken, så det var en del turer som skulle til for å få alle 1200 ut. Sier Bjarne Minde. Det som er spennende er at vi setter ut fisk som er 2 eller 3 år gamle, slik at det er tørst mulig sjanse til å overleve.

Hvilke vann er det dere har satt ut fisk i?

I årets dugnad har LJFF sine medlemmer valgt ut flere vann og vi har skilt dem på hvor store fisk som settes ut. Fjellsjøen og Korsvannet ble valgt ut som settevann for tre år gammel fisk. Det ble satt ut to år gammel settefisk i Øyvannet, Store klatretjern, Lille klatretjern og Øvretjern.

Finnes det andre former for kultivering som kan gi en effekt?

Bjarne Minde synes dette er et spennende spørsmål og snakker om både kalkingen som måtte til i flere vann i når det var problemer med sur nedbør og forsøk med å grave opp bekkeos for å bedre gyteforholdene. Mens kalkingen ga god effekt, var oppgraving av bekkeos på -80tallet ikke en effektiv metode for å bedre forholdene for fisken. Det viktig er å være åpen for nye metoder og tørre å prøve dem ut.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates