Logo2
  • Skog&utmark
  • Jakt

Jakt

Ut fra allmenningsloven er jaktrett i allmenningen knyttet til bruksretten.De som har bruksrett i Lunner Almenning, samt ektefelle, barn og eventuelle andre familiemedlemmer som bor sammen med og har felles husholdning med disse, har rett til jakt i allmenningen på annet vilt enn hjortevilt og bever. Innenbygdsboende uten bruksrett har også anledning til å drive småviltjakt.

 

Småviltjakt

Lunner Almenning selger felles jaktkort i LA- og Lunner grunneierlags områder. Kortet selges kun til innenbygdsboende jegere. Se regler her: Småviltjakt 2018. Kortet kjøpes i nettbutikken til Lunner Almenning. 

Områdene har normalt en god skogsfuglbestand. De tre siste årene har røy og orrhøne vært fredet grunnet dårlig kyllingår i foregående sesong og dette fortsetter i 2018. Dette for å sikre fortsatt høy reproduksjon. Det er gode muligheter for duejakt. De siste årene har harebestanden vært meget god.

Det er skuddpremier på rev, 200,- per rev, mink og mår, samt bestemannspremie på 1000,- for den med flest skutt rovdyr i løpet av en sesong. For utbetaling av skuddpremier skal dyrene fremvises for oppsyn Karianne Johansson.

Se kart over jaktområde her: Jaktkart.

Kartet viser yttergrensene. I bygda skal det kun jaktes utenfor utmarksgjerdet. Det er dermed normalt ikke anledning til å jakte på innmark. Tillatelse til dette gis av hver enkelt grunneier direkte.

Elgjakt

Elgjakt er i hovedsak forbeholdt jaktlag med minst to brukberettigede deltagere. LAs terreng består av tre jaktfelt som årlig normalt får en kvote hver på 5-6 dyr hver. To lag jakter på Øståsen, mens ett lag jakter på Nordmarksiden.

Rådyrjakt

Bukkejakta administreres av LA og søknad om jakt sendes Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 15 mai hver år. Ordinær rådyrjakt administreres av Lunner jeger og fisk. 

Beverjakt

Det er åpnet for beverjakt i Lunner Almenning. Jaktkort kjøpes i LAs kontorer på Harestua.

Hjortejakt

Hjortejakt er blitt søkt om, men foreløpig er det ikke åpnet for hjortejakt i Lunner kommune. Det er stadig mer hjort i området og vi regner med at det blir jakt også på hjort om ikke lenge.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates