Logo2

Isfiskeutstyr

For å være fullt utstyrt til fiske etter ørret, abbor, sik og røye trengs et isbor fra 100 til 120mm, en pilkestikke, en mormyshkastikke (den er mer følsom og har en nappvarsler i tuppen), isfiskesene (anbefalt), isøse, et par mormyshkaer, pimpel, røyeblink, balansepilk, en boks maggot, ispigger og eventuelt en stolsekk eller liggeunderlag. Til stor ørret og abbor kan en liten ismeitestang påmontert en lett snelle være fordelaktig. Skal det fiskes gjedde må utstyret være mer solid. Da bør man ha en liten isfiskestang med ei haspelsnelle som rommer 0,30-0,35mm sene. I tillegg trengs en myk stålfortom som forhindrer at gjedda med sine skarpe tenner klipper seg fri. Isboret bør ha romslig diameter, fra 165 til 200mm, alternativt kan man bore flere hull inntil hverandre og slå de ut med en øks eller isbile.

Husk også god og varm bekledning og foret og vanntette støvler.

 

 

Agn

Til alt isfiske på allmenningen er maggot eller fjærmygglarver gode agn. Fjærmygg er naturlig i mange vann, og er noe fisken er vant med å spise, men hvit eller rød maggot, som er spyfluelarver, gir også nesten alltid god uttelling. Biter av mark er et annet fint agn. Død agnfisk fisker også godt, og kanskje særlig gjedda lokkes av det.

 

 

 

 Sikkerhet på isen

Istykkelsen varierer i et vann, og man må alltid være oppmerksom på spesielle steder der isen kan være usikker. Særlig strømutsatte partier, i et os eller et sund, eller rundt steiner og vegetasjon som stikker opp, er utsatte steder. Skal man ut på ny og ukjent is, bør man være forsiktig og bore regelmessige hull for å sjekke istykkelsen.

Det billigste og enkleste sikkerhetsutstyret er ispigger - to håndtak med en stålpigg i hver. De brukes for å få tak i en glatt isflate, slik at man kan trekke seg opp igjen etter å ha trådd igjennom. De skal henge rundt nakken så man lett får tak i dem ved behov. Et kastetau og flytedress/flytevest er andre anbefalte sikkerhetstiltak.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates