Logo2

Storfløyta

Beliggenhet: Storfløyta (396 m.o.h.) er et midlertidig stoppested for Myllselva noen hundre meter ovenfor Svartbekken parkeringsplass.

Topografi: Storfløyta er avlangt med sivbevokste bredder og omkranses av tett løvskog og enkelte myrpartier. Vannstanden varierer sterkt etter vannføringen i Myllselva, og deler av vannet ligger periodevis helt brakk, noe som også påvirker både ørretens standplasser og bitelyst. Storfløyta har en gammel demning i sørenden, som kan være et greit utgangspunkt for en fisketur. Her er det også mulighet for leirslagning.

Fiskearter: Ørret

Bestandsvurdering: I vannet finnes masse småørret, men tilgangen til noe dypere vann gjør at også enkelte større ørreter tar tilhold her. Det er blitt tatt ørret på rundt halvkiloen, selv om det er langt mellom dem.

Fisketips: Her er man nesten garantert fangst, og både små sluker og spinnere, mark og flue gir som regel uttelling. På grunn av den store bestanden er det bare å ta opp all den ørreten man klarer å få. Vannet er finfint for barn og nybegynnere, der man som oftest får fisk, og der man også kan teste ut ulike redskap og agn for å se hva ørreten foretrekker.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates