Logo2

Store Snellingen

Beliggenhet: Store Snellingen (540 m.o.h) ligger vakkert til på høyden sørøst for Snellingshøgda på grensen mot Akershus og Nittedal kommune.

Topografi: Store Snellingen er et stort skogsvann med variert biotop der både furumoer, myr, skrenter og granskog veksler på å dominere. Vannet har en et par hundre meter lang tange som strekker seg ut fra nordenden av vannet. Det finnes leirplasser fordelt rundt store deler av vannet, og der særlig plassen på enden av den lange tangen er et populært sted.

Fiskearter: Ørret, røye

Bestandsvurdering: Vannet har en variert ørretbestand med mye ørret mellom

3-600 gram. Kilosfisker og vel så det finnes, men de er ikke så lett å overliste. Vannet har også en stor røyebestand. Størrelsen på røyene er ikke all verden, men enkelte kan kanskje bli opp mot 300 gram, mer vanlig er fisker rundt 150 – 200 gram.

Fisketips: Vannet er kanskje mest kjent for å være et røyevann hvor det er mulig å dra mye røye. Det er flere som hvert år tar turen opp på isen rundt juletider for å isfiske etter røye på røyevarpene. Men selv om røya ikke er så stor er det derimot mulig å få mange av dem, og lite smaker bedre en fersk pannestekt røye. Røya tas gjerne på en røyblink med en fortomsbit ned til en maggotagnet krok.

Annet: Vannet deles med Romeriksåsen fiskeadministrasjon, der den sørvestre delen ligger i RFAs område.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates