Logo2

Auretjern

Beliggenhet: Auretjern (391 m.o.h.) ligger ti minutters gange nordøst for Svartbekken parkeringsplass. Fra den nederste parkeringsplassen følges rødmerket skiløype hele veien opp til tjernet.

Topografi: Tjernet er et typisk myrtjern med mye flytemyr, særlig på sør- øst- og nordsiden, mens det på nordvestsiden er brattere med steiner og skrenter. Til å være et såpass lite myrtjern, er det flere steder overraskende dypt rett utenfor myrkanten.

Fiskearter: Ørret, abbor

Bestandsvurdering: Auretjern skjuler enkelte grove ørreter. Kilosfisker tas en gang i blant. Mer vanlig er ørret opp mot 750 gram. Abboren i vannet blir sjelden over et par hundre gram.

Fisketips: Typiske standplasser for ørreten finner man rett utenfor myrtorver. Utfordringen er at ørreten i vannet er nokså sky og lettskremt. Men har man en forsiktig framferd og er tålmodig, kan snellebremsen etter hvert få kjørt seg. Det er muligheter for fluefiske på flere av myrtorvene, og døgnfluer og maurimitasjoner bør få plass i flueboksen. Vaker det kloss inn til land kan det være effektivt å snike seg innpå, for så å vippe kun en liten krok med et par mark ut i vaket. Marken vil på grunn av sin beskjedne vekt sakte dale mot bunnen, noe en sulten ørret ofte ikke klarer å motstå. Mørke spinnere, gjerne av typen Myran i svart, kan gi god uttelling om den blir sveivet inn langs myrtorvene. På vinteren er det enkelte som tar turen opp for å isfiske på steder der man ikke kommer til om sommeren. Man kan også gjøre gode abborfangster om ikke ørretfisket slår til.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates